REC OEN Taşımacılık Hizmeti Hizmeti

REC küresel tecrübelerine hava ve kara yanında bir yenisini daha ekliyor. REC OEN ile bir adım daha öteye gidiyoruz; hem de ihtiyacınıza göre alternatif taşımacılık enstrümanlarımızla…

Denizyolu Taşımacılığında da bundan böyle yanınızdayız.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan, coğrafi özelliklerinden ötürü doğu ile batı arasında ve Akdeniz havzasında büyük bir köprü vazifesi gören, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan ülkemizde 47 liman mevcuttur. Bu limanlardan 8 tanesi küresel anlamda işleyişleri ve verdikleri hizmetlerle önem arz ederler. Bu limanlar sırası ile şunlardır:

ALİAĞA LİMANI (TRALI): 12 sanayi tesisine ait 36 iskele mevcuttur. 8.849 metre toplam iskele uzunluğu, 9.999 gemi/yıl kapasitesine sahip olan liman, gemi trafiği ve yük elleçlemesinde hareketlidir. Limanda çoğunlukla ithalat yapılmakta; ham petrol, LPG, LNG, kimyasal maddeler ve makine yağları en çok işlem gören ürünler olarak öne çıkmaktadır.

AMBARLI LİMANI (TRPAM): Hacim bakımından ülkemizin en büyük 5nci limanı olan Ambarlı 1994 yılında hizmete girmiş olup; İstanbul'un ilk özel limanı olma özelliğini taşır. İstanbul ve Marmara Bölgesinin hinterlandına sahip liman, Karadeniz'e giden yükler içinde bir hub limanı olarak hizmet vermektedir.

ASYAPORT LİMANI (TRTEK): Özel teşebbüs olarak 2015 yılında Tekirdağ'da faaliyete geçmiştir. 300.000 m² terminal sahası genişliği, 18 m. derinliğe kadar 2010 metre rıhtıma sahip olup; Türkiye'nin ilk (Hubport) transit konteyner limanıdır. Deniz, kara ve demiryolu bağlantıları ile önemlidir.

İZMİR LİMANI (TRIZM): İzmir Limanı veya Alsancak Limanı, Türkiye’nin İzmir şehrinde, İzmir Körfezi’nin doğusunda yer alan bir yük ve yolcu limanıdır. Ülkenin konteyner hacmi bakımından yedinci, kargo tonajı bakımından on üçüncü büyük limanıdır. Yapımına 1955’te başlanan İzmir Limanı, 1959’da hizmete girmiştir. İzmir Limanı’nın sahası 902.000 m²’dir. Limanı daha büyük gemilerin kullanabilmesi için İzmir Körfezi’nde iyileştirme projesi gerçekleştirilmesi gündemde yer almaktadır.

İSKENDERUN LİMANI (TRISK): İskenderun Limanı Hatay ili, İskenderun Körfezi’nde yer alan önemli bir ticaret limanıdır. İskenderun’a 1.Dünya Savaşı sonrasında Hatay ili Fransa yönetimindeyken, küçük bir liman yapılmıştır. 1939 yılında Hatay Cumhuriyeti ana vatan ile birleşince, bu liman da Devlet Limanları İşletmesi Umum Müdürlüğüne bağlanmıştır. Demiryolu bağlantısı göz önüne alınarak 1942 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına bağlanan liman daha sonra çeşitli yıllarda yapılan ek tesislerle genişletilmiştir. Liman sahası 1 km² genişliğinde olup; 8 rıhtım sayısı, 732 m. genel kargo rıhtım uzunluğu ve 920 m. konteyner rıhtım uzunluğuna sahiptir.

MERSİN LİMANI (TRMER): Akdeniz kıyılarımızda yer alan ülkemizin konteyner hacmi bakımından en büyük limanıdır. Mersin Limanı’nın inşasına 1954 yılında başlanmıştır. İlk iskele 30 Ağustos 1958’de hizmete açılmış, bütün tesisleri ile ikmal edilen liman 1962 yılında modern anlamda işletmeye açılmıştır. Akdeniz’in önemli limanlarından biri olan Mersin Limanı, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bölgelerinin ithalat-ihracat kapısı olması yanında, Ortadoğu ülkelerinin de transit merkezidir. 48 tane rıhtımı bulunan limanda, büyüklüğüne göre aynı anda 60’a yakın gemide yükleme-boşaltma yapılabilmektedir.

SAMSUN LİMANI (TRSSX): Samsun Limanı ya da işletmeci şirketin verdiği adıyla Samsunport, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük limanı konumunda yer almaktadır. Tarihten bu yana bir liman kenti olan Samsun’da 1953’te liman inşaatı başlamış ve 1963 yılında inşaat devam ederken liman faaliyete açılmıştır.1990 yılında limana sanayi rıhtımı da eklenmiştir. Karadeniz’de demiryolu bağlantısı olan tek limandır. Geniş bir hinterlanda sahiptir. Anadolu’dan gelen ve Anadolu’ya gidecek yüklerin uğrak noktasıdır. Terminal sahası 445.000m² ve toplam rıhtım uzunluğu 1.756 metredir.

TRABZON LİMANI (TRTZX): Trabzon Limanı, Türkiye’nin ikinci en büyük limanıdır. Toplam 1525 metre rıhtım uzunluğu olan Trabzon limanının ortalama derinliği 2,5 metre ile 10 metre arasında değişmektedir.1946’da temeli atılan yeni liman 1954 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Zamanla artan gemi trafiğine cevap verebilmek için 1980’de başlayan çalışmalar 1990’da bitirilerek liman bugünkü konumuna getirilmiştir. Trabzon Limanı İran, Irak, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri transit yolunun başlangıcında stratejik bir noktada yer almaktadır. Trabzon Limanı bu ülkelerin tüm Avrupa ve Dünya pazarlarına bağlanmasında kilit bir rol oynamaktadır.

Denizyolu Taşımacılığı günümüz modern iş yöntemleri iki temel taşıma prensibi üzerine kuruludur. Bu temel prensipler dolu konteyner (FCL) ve parsiyel konteyner (LCL) olarak genel adlandırılır. Temel açılımı bir limandan diğer limana yük ulaştırılmasını sağlamak olan bu iki temel prensibin arasındaki fark paylaşım şekilleri olarak ifade edilir.

REC OEN, ilgili muhatabı bulunan müşterilerine belirlenen ihtiyaçlara göre transfer ve teslim hizmeti sunmak ve istenilen operasyonel hizmeti basiretli bir biçimde yerinde ve zamanında gerçekleştirmek için güven odaklı lojistik operasyonlarını sürdürür.

FCL (full container load) özellikle çok büyük çaplı limanlar arası taşımayı ifade eden bir terimdir. Türkçe karşılık "Tam konteyner yükü" olarak ifade edilen bu çalışma biçiminde tüm yük tek bir yük sahibine aittir. Taşınacak olan eşyaların tek seferde yüklenmesi, ardiye maliyetini azaltacağından, büyük kütleler halinde limanlara teslimat gerçekleştiren firmalar tarafından ekonomik açıdan avantajlı olması sebebiyle tercih edilen bir taşıma biçimidir.

LCL (less container load) farklı olarak konteynerde ihtiyaca göre kısmi bir alan kullanımına olanak tanıyan denizyolu taşımacılığı hizmet biçimidir. Türkçe karşılık "Parsiyel konteyner yükü" olarak ifade edilebilecek olan bu taşıma biçiminde tek bir konteynerde birden fazla yük sahibine ait emtia bulunmaktadır. Bu biçim taşımacılıkta REC OEN müşterilerine muhtelif ekonomik teklifleri sunabilmek üzere en uygun operasyon organizasyonuyla küresel iş ağını kullanarak aktarmalı ve direk rotaya bağlı transferlerle hizmet sunmaktadır.

Dünya üzerinde yaklaşık 4600 liman bulunmaktadır. Bu limanlardan 100 tanesi küresel anlamda önem arz eder ve dünya ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Denizyolu taşımacılığı için dünya çapındaki tüm limanlar arasında karşılıklı olarak doğrudan parsiyel servisin gerçekleşmesi mümkün olmadığından yük hacmi fazla olan bazı limanlar "Hub" yani aktarma limanı vazifesi görmektedir. Bu limanlarda yapılan işlemler sayesinde daha fazla varış limanı için LCL (parsiyel) konteyner servisi yapılabilmektedir. Küresel temelde önem arz eden aktarma limanları, bulundukları lokasyonlar itibarıyla aktarmalı LCL (parsiyel) konteyner seferlerinin yaygın bir şekilde gerçekleştirilebilmesine olanak tanımaktadır. Kritik noktalarda yer alan ve bulundukları lokasyonlar itibarıyla da LCL (parsiyel) konteyner taşımacılığında HUB (aktarma limanı) olarak kullanılan bazı limanlar Uzakdoğu’da Singapur, Port Klang, Hong Kong; Ortadoğu’da Dubai; Avrupa’da Hamburg, Rotterdam, Antwerp, Barselona, Cenova; Amerika’da New York ve Miami Limanları olarak sıralanabilir. REC OEN geniş küresel hizmet ağı ve yaygın servis olanakları, büyük çaplı konteyner transferlerini arzu ettiğiniz lokasyona zamanında ulaştırmanızı sağlıyor. Önemli limanlar ve aktarma limanları arasındaki bağlantınızı gerçekleştirirken, doğru zamanlama, güvenli transfer, zamanında evrak teslimi gibi hizmet kalitesi açısından tarafımızca da önem arz eden hususları göz önünde bulunduruyoruz. Sonuç olarak, iş sahanız ne olursa olsun, uluslar arası taşımacılıkta ihtiyacınız olan ekonomik olanakları ve güvenilirliği sağlamak konusunda titiz davranıyoruz.

REC OEN Taşımacılık Hizmeti ile:

200 küresel rota

Proje Taşımacılığı

Farklı hat seçenekleri

Haftalık düzenli çıkışlar

Zamanında evrak teslimi

Hızlı, Kolay, Güvenli hizmet

Uzman tavsiyeleri ve destek

Tüm ilgili gümrük yöntemleri

Transit (Cross Trade) taşımalar

Müşteriye özel raporlama hizmeti

Güçlü ve geniş dağıtım işbirliği ağı

Dünyanın birçok noktasına kapıdan kapıya teslim

Yerel ve/veya Denizaşırı mevzuat ve siyasi değişiklikler

Uluslararası anlaşmalı ağlarla rekabetçi navlun avantajları

Dünyanın 150 üzerinde ülkesinde 500'e yakın limana teslim

Dolu konteyner (FCL) ve/veya Parsiyel (LCL) yükleme olanağı

Özel Ekipmanlı Taşımalar (Open Top / Flat Rack / Reefer) taşımacılık

REC OEN Taşımacılık Hizmeti
rec cargo harita

Genel Merkez

İstanbul, Maltepe Altayçeşme Mahallesi, Maltepe Ofispark, 6. kat, Çamlı Sokak, 34843

Harita
rec kargo saha satış

Çalışma Saatleri

Hafta içi (8.30-17.30)
Cumartesi (9:00-13:00) Pazar (Kapalı)

Bize ulaşın
rec kargo iletişim

Bize Ulaşın

[email protected]
+90 216 370 10 50

İletişim